woensdag 17 november 2021

CAO Ziekenhuizen zijn weer niks geworden!

Mensen die het echte werk doen worden gewoon bedonderd door hun eigen NVZ 
(Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen). Misschien een idee dat elke zorgmedewerker zich op de zelfde dag (24 uur lang) ziekmeld. Gaan er mensen dood, ja!

Schijnbaar is dat de enige optie om de NVZ in beweging te krijgen. Het zal me niet eens verbazen dat het ze niks interesseert of er mensen dood gaan. #NVZ heeft het verkloot en zorgmedewerkers moeten echt een keer zeggen dat genoeg ook echt genoeg is.

@nvzziekenhuizen doet geen ene moer aan het probleem, maar is ook nog een keer het probleem! Wel janken over geld, maar dat mensen weglopen doordat ze het genoeg vinden (ziekte / werkdruk) hoor je ze niet over. Nu een CAO neerleggen waar ze zich kapot voor moeten schamen.

Als het #NVZ echt wat wil:
- 37% salaris erbij voor elke zorgmedewerker
- Werkdruk verlagen door structureel meer mensen op te leiden en in te zetten
- Zorg weer interessant maken voor jongeren en oud werknemers
- NVZ eens echte ballen laat zien bij VWS en de ministers
- Zorg (ziekenhuizen) uit de private sfeer te halen
- Mensen met 40 jaar dienst aanbieden of ze met vroeg pensioen willen
- Vanaf 58ste levensjaar afbouw uren met behoud van salaris naar pensioen
- Salaristabellen niet bij 12 dienstjaren laten stoppen

En dit is nog maar een begin. #NVZ is dan op de goede weg om mensen te krijgen en te behouden voor het mooie beroep(en) in (binnen) het ziekenhuiswezen. 

Ze doen het tegenovergestelde bij @nvzziekenhuizen! NVZ is een schande voor al die mensen die in al die ziekenhuizen hard werken...

#CAO #Ziekenhuizen #ziekenhuis #nvz #caoziekenhuizen #zorg #salaris #werkdruk #opleiden #ziekehuiswezen #werk #zorgen #zorgmedewerkers #schande #triest #ziek #schaamteloos #bonden #fnv #cnv #fbz #onderhandelingsronde #vakbonden #werkgevers #ziekenhuiswerknemers #koopkracht